Lego відмовиться від пластику ABS на основі нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lego відмовиться від пластику ABS на основі нафти

Технології&Авто
759
Протягом декількох десятиліть компанія Lego займається випуском пластикових іграшок та конструкторів. Але в майбутньому в компанії мають намір відмовитися від використання пластику ABS (acrylonitrile-butadiene-styrene – акрилонитрил-бутадієн-стирол) на основі нафти. Повністю відмовитися від цього матеріалу планується до 2030 року.
Завдяки відмові від використання ABS-пластика керівництво Lego має намір знизити шкоду, яка завдається природі. Велика частина викидів CO2 компанії припадає на непряму її діяльність – ще до отримання матеріалу на фабриці компанії. Близько 3/4 всіх викидів вуглецю пов’язано з видобутком і переробкою нафти. Тому інші екологічні програми, пов’язані з використанням відновлюваних джерел енергії або більш безпечних для природи картонних упаковок, не дозволяють домогтися істотного прогресу в зниженні викидів шкідливих речовин.
Три роки тому компанія поставила перед собою мету – перейти на альтернативні матеріали для кубиків до 2030 року. Ця задача виявилася досить важкою і вимагає істотних фінансових витрат. Близько $ 150 млн було виділено на створення нового дослідницького центру. Він відкриється в 2016 році і налічуватиме близько 100 співробітників. Цей центр буде займатися розробкою екологічно стійких матеріалів для іграшок і пакувальних матеріалів. Планується, що кубики будуть виглядати і відчуватися на дотик як і колись, а пластик залишиться основним матеріалом для іграшок, але для його виготовлення не буде використовуватися нафту.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас