Думка експерта: Арешт і конфіскація майна власників банків поверне довіру до фінсистеми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Думка експерта: Арешт і конфіскація майна власників банків поверне довіру до фінсистеми

Кредит&Депозит
616
Одним із дієвих немонетарних і нефінансових інструментів повернення довіри до банківської системи може стати невідворотність покарання для власників банків.
Таку думку висловив член Економічного дискусійного клубу, директор Інституту ім. Олександра Поля Володимир Панченко.
“У нас сьогодні близько 350 млрд грн депозитів. Як правило, кишенькові банки залучають кошти населення, а потім виводять активи заздалегідь, тобто в самому банку нічого не залишається. З початком кризи ліквідності власники банку перекладають відповідальність на державу. Фонд гарантування вкладів, який має бюджет приблизно 20 млрд грн на рік, повинен займатися цими вкладниками. Відповідно, повернути кошти всім тільки за рахунок фонду можна за 15 років “, – зазначив Панченко.
За його словами, якщо за незаконне виведення коштів і різного роду махінації, власників банків будуть садити, конфісковувати майно корпорацій та їх особисте, повертаючи вкладникам кошти, це буде серйозним сигналом для населення.
На думку експерта, такі дії допоможуть відновити довіру до банківської системи.
“Скільки б банків не залишилося, люди все одно понесуть у них гроші. Тому подібні санкції допоможуть злодіїв покарати, а власники і менеджери банків, які працюють зараз, отримають хороший урок”, – підкреслив Панченко.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас