У Дубаї планують створити офісну будівлю за допомогою 3D-принтера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Дубаї планують створити офісну будівлю за допомогою 3D-принтера

Нерухомість
461
Технології об’ємного друку досягли такого рівня, що дозволяють створювати не тільки торти, корпуси для геймбою і татуювання, а й цілі будинки. У Дубаї збираються надрукувати на 3D-принтері офісну будівлю, повідомляє агентство Reuters з посиланням на міністра у справах кабінету міністрів ОАЕ Мухаммада аль-Гергаві (Mohammed Al Gergawi).
За його словами, одноповерхова споруда загальною площею приміщень в 185 квадратних метрів буде пошарово створена на принтері висотою понад 6 метрів. З його ж допомогою будуть надруковані структурні компоненти будівлі та предмети інтер’єру, при виготовленні яких будуть використані залізобетон, гіпс, армоване скловолокно та пластик.
У цьому проекті, який планується виконати за кілька тижнів, візьме участь китайська компанія Winsun, яка однією з перших почала використовувати об’ємний друк для спорудження будівель. На початку 2015 року Winsun представила створені за допомогою 3D-принтера п’ятиповерховий житловий будинок і розкішну віллу площею 1100 м2.
За словами Мухаммада аль-Гергаві, який посилається на результати деяких досліджень, тривимірні принтери дозволяють скоротити час будівництва на 50-70%, а трудові витрати – на 50-80% в порівнянні з традиційним зведенням будівель.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас