PayPal поглинає Xoom за $890 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

PayPal поглинає Xoom за $890 млн

Фондовий ринок
331
PayPal поглинає компанію з Сан-Франциско Xoom, розробника онлайн-системи переказу коштів і послуг, яка стала публічною в 2013 році.
За кожну акцію компанії PayPal заплатить $25, а сумарна вартість операції складе $890 млн. готівкою.
Угода пройде з премією в 21% щодо поточної вартості акцій компанії, що поглинається.
У своєму прес-релізі PayPal відзначає, що поглинання Xoom дозволить йому пропонувати користувачам по всьому світу більш широкий спектр послуг, збільшити кількість залучених клієнтів і увійти на важливий і зростаючий суміжний ринок.
Говорячи простіше, основний бізнес Xoom зосереджений на грошових переказах між друзями і членами сім’ї. Транзакції PayPal здебільшого складають комерційні платежі. Зараз PayPal, який вже має більш 68 млн активних користувачів в США, зможе залучати більше іноземців.
Перед виходом на публічний ринок, Xoom залучив $ 78 млн зовнішнього фінансування від великого пулу інвесторів, у тому числі від Glynn Capital Management, Sequoia Capital, New Enterprise Associates і Fidelity Ventures.
Його засновник і СЕО Kevin Hartz після став співзасновником компанії з продажу онлайн-квитків Eventbrite, в якій він залишається СЕО.
Як публічна компанія, Xoom опинилася сам на сам з серйозним потрясінням, коли на початку цього року оголосила про збитки за четвертий квартал у розмірі $30,8 млн, викликаними підозрою в несумлінності співробітників і можливе шахрайство в її фінансовому департаменті.
У той же час фінансовий директор пішов у відставку, хоча в Xoom повідомили, що його відхід був викликаний розбіжностями з керівництвом компанії.
З іншого боку, акції Xoom, які торгувалися на рівні $34 в липні 2013 року, не відчули настільки негативного впливу від події. У січні вартість цінних паперів опустилася до $17 за акцію, а станом на 30 червня вони торгувалися по $22.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас