У Раді заявили, що не дозволяли купувати валюту без паспорта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді заявили, що не дозволяли купувати валюту без паспорта

Валюта
2566
Верховна Рада України не забороняла вимагати у громадян документи при купівлі-продажу валюти.
Про це повідомила голова Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.
Вона зазначила, що в підготовленому до першого читання законопроекті під №1088 “Про внесення змін до Закону України” Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг “така норма була передбачена.
Южаніна підкреслила, що при підготовці законопроекту до другого читання робоча група, яка працювала над документом, виключила цю норму.
“Коли засідала робоча група, то вона виключила цю норму, оскільки вона не стосувалася норм, які регулюються цим законом”, – зазначила Южаніна.
Відзначимо, 1 липня Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг »про зниження фіскального навантаження на суб’єктів господарювання при застосуванні реєстраторів розрахункових операцій» (№ 1088).
Голова Комітету ВР з питань податкової та митної політики Южаніна заявила, що законом вносяться зміни до Податкового кодексу, згідно з якими реєстратор розрахункових операцій (РРО) не застосовується до платників єдиного податку першої групи та другої, третьої груп – фізичним особам підприємцям незалежно від обраного виду діяльності , які протягом календарного року мають дохід, що не перевищує 1 млн грн.
За словами Южаніної, у разі перевищення РРО застосовується до такого платника податку обов’язково.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас