Соцмережа Facebook показала лазер для передачі даних на великі відстані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соцмережа Facebook показала лазер для передачі даних на великі відстані

Технології&Авто
415
Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг опублікував фотографії нової комунікаційної системи на основі лазерів, яку планується застосовувати для надання веб-доступу у віддалених і слаборозвинених регіонах.
Система проектується фахівцям підрозділу Connectivity Lab, який було сформовано навесні минулого року для реалізації завдань, пов’язаних із забезпеченням інтернет-доступом максимально можливої кількості людей.
У Connectivity Lab входять фахівці Лабораторії реактивного руху НАСА, Дослідницького центру Еймса, Національної оптичної астрономічної обсерваторії США та інші експерти.
За словами пана Цукерберга, нова система дозволяє передавати дані на великі відстані з високою швидкістю. У демонстраційних цілях лазерні промені зроблені видимими для неозброєного ока, але в комерційних установках розглядати їх не вдасться.
Систему планується встановлювати на безпілотні літальні апарати для передачі даних наземним споживачам. Дрони курсуватимуть на висоті близько 18-20 км, отримуючи живлення від сонячних батарей. Безпілотники зможуть залишатися в повітрі протягом багатьох місяців і навіть кількох років.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас