ЄБРР схвалив "банківські чистки" в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР схвалив "банківські чистки" в Україні

Кредит&Депозит
1520
Українська банківська система потребує продовження реформ, включаючи консолідацію, реструктуризацію та рекапіталізацію банків. Про це повідомив президент Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Сума Чакрабарті.
“Українська банківська система потребує продовження реформ. Вже ряд банків виведений з ринку, їх кількість скоротилася з 170 до 140-150, це дуже хороший показник. Тепер потрібно реалізувати плани з консолідації, реструктуризації і рекапіталізації банків”, – сказав банкір.
Він підкреслив, що банки повинні реально брати участь у кредитуванні бізнесу, для чого потрібно позбутися банків для відмивання грошей.
“Я думаю, що є можливість безпосередньої участі ЄБРР в реформуванні банківського сектору, включаючи участь у капіталі. Покажіть нам, що реформи стають реальністю, і уряд і центральний банк можуть розраховувати на підтримку ЄБРР у цьому напрямку”, – додав він.
Як зазначала раніше глава НБУ Валерія Гонтарєва, регулятор завершує етап очищення банківської системи від неплатоспроможних банків. За її словами, в найближчий рік НБУ має намір зайнятися другим етапом реформи банківської системи.
“Цільові орієнтири: спрямованість монетарної політики на стабілізацію інфляції та формування її спадного тренда; активне нарощування міжнародних резервів, подальше зміцнення банківської системи і повернення довіри вкладників в цілому”, – пояснила Гонтарєва.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас