Держгеокадастр України запустив онлайн-послугу замовлення виписки про земельну ділянку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держгеокадастр України запустив онлайн-послугу замовлення виписки про земельну ділянку

Нерухомість
1414
Вчора, 30 червня 2015 року, Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру та Державне агентство з питань електронного управління України запустили електронну послугу «Замовлення витягу з Державного земельного кадастру». Завдяки введеному принципом екстериторіальності громадяни отримають принципово новий рівень сервісу. У тестовому режимі послуга доступна для земельних ділянок, розташованих у Києві та Київській області. Протягом тижня сервіс буде розширено на всі регіони України.
До цих пір замовлення виписки відбувалося лише за місцем безпосереднього розташування ділянки, що призводило до втрат часу і створювало корупційні ризики, оскільки етап подання заяви та видачі результатів перебував під контролем одного кадастрового реєстратора. Можливість замовлення онлайн скорочує процедуру оформлення до декількох хвилин, а рознесення функції реєстрації заяви та її обробки зводить до мінімуму можливість зловживань.
Замовлення виписки здійснюється через Публічну кадастрову карту, яка розміщена на офіційному сайті Держгеокадастра. Простий і лаконічний інтерфейс робить послугу доступною навіть для невпевнених користувачів ПК. У систему інтегрована функція онлайн оплати послуги через сервіс миттєвих платежів Liqpay Приватбанку. Банківська комісія при цьому не стягується. Підтвердження про сформовану заявку і повідомлення про готовність документа користувач отримує на свою електронну адресу. Отримати готову виписку можна в кожному з 660 центрів надання адміністративних послуг по всій Україні. Єдиний документ, який для цього знадобиться, – посвідчення особи.
Відзначимо, що отримання виписки про земельну ділянку – найпопулярніша послуга у сфері земельних відносин. Щорічно в Україні за заявами громадян видається близько мільйона виписок. З початку 2015 вже видано 408,7 тис. виписок. Вартість послуги з надання витягу з Державного земельного кадастру – 53 гривні. Всі отримані кошти спрямовуються до загального фонду Державного бюджету України.
За матеріалами:
Київстар
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас