Укргазбанк отримав понад мільярд гривень на виплати вкладникам збанкрутілих Дельта Банку і банку «Київська Русь» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укргазбанк отримав понад мільярд гривень на виплати вкладникам збанкрутілих Дельта Банку і банку «Київська Русь»

Кредит&Депозит
1409
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) перерахував державному Укргазбанку понад мільярд гривень на виплати компенсацій вкладникам збанкрутілого Дельта Банку і банку «Київська Русь».
Про це у спецпроекті Фінансового клубу «Моніторинг виплат компенсацій вкладникам Дельта Банку» розповів Олексій Александров, радник голови правління Укргазбанку.
«Всього у нас було два транші на суму 510 млн грн, якщо ми говоримо про Дельта Банк і сумі для вкладників банку «Київська Русь». За обома банкам ми здійснили виплати на суму близько 530 млн грн на кінець дня 26 червня. Виплату отримали вже близько 25 тис. вкладників », – розповів пан Александров.
За його словами, клієнти збанкрутілого Дельта Банку залишають на депозитних вкладах в державному Укргазбанку від 28% до 36% коштів в залежності від регіону. «Наша головна установка – не тиснути на клієнтів. Ніяких агресивних завдань по залученню нових клієнтів з числа вкладників Дельта Банку перед менеджерами ми не ставили. Нерви вкладників і так на межі. Тільки діалог, пропозиція обслуговуватися в банку, що належить державі, консультації та спеціально підготовлені для даних клієнтів пропозиції – до того моменту, коли вони визначаться з вибором постійного фінансового партнера », – розповів радник голови правління Укргазбанку.
Нагадаємо, Укргазбанк здійснює виплати компенсацій вкладникам збанкрутілого Дельта Банку, які були зареєстровані на території Луганської та Донецької областей. Але у зв’язку з проведенням там АТО і масовим переселенням людей в більш спокійні регіони, Укргазбанк надає можливість вкладникам Дельта Банку отримати гроші в будь-якому регіоні України, де є його відділення.
«Ми бачимо, що основна маса переселенців проживає в Харкові і Харківській області, Києві та Київській області …. … Ми розуміємо, що багато вкладників Дельта Банку, зареєстровані в зоні АТО або в прикордонних зонах, переїхали в більш спокійні області. І в них повинна бути можливість отримати виплату на всій території країни », – сказав Олексій Александров.
Як повідомлялося раніше, ФГВФО визначив чотири банку-агента для здійснення компенсаційних виплат вкладникам Дельта Банку в межах гарантованої суми. Агентами визначено три державні банки Ощадбанк, Укексімбанк і Укргазбанк, а також Приватбанк.
Понад півмільйона вкладників збанкрутілого Дельта Банку отримають компенсації на суму понад 13 млрд грн.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас