Рада ратифікувала угоди з НАТО про постачання та інформацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ратифікувала угоди з НАТО про постачання та інформацію

Світ
309
Верховна Рада України підтримала проект постанови № 0034 “Про ратифікацію угоди про співробітництво у сфері підтримки між Кабінетом міністрів України та Організацією НАТО з підтримки та постачання (ОНПП). За відповідне рішення проголосували 245 нардепів при 226 мінімально необхідних.
Як зазначається у пояснювальній записці, ратифікація цієї угоди створить правові підстави для виконання українською стороною внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання угодою чинності, що, у свою чергу, сприятиме співробітництву між урядом України та ОНПП та визначить основні його принципи для підтримки України за конкретними напрямами, у тому числі щодо постачання, технічного обслуговування, закупівлі товарів та послуг, транспортування, конфігураційного управління та технічної допомоги, реалізації проектів Трастового фонду НАТО, виконавчим агентом яких є Агенція НАТО з підтримки та постачання.
Також Верховна Рада України підтримала проект постанови № 0035 “Про ратифікацію меморандуму про домовленість між урядом України та Організацією НАТО із зв’язку та інформації, яка представлена генеральним менеджером Агенції НАТО із зв’язку та інформації, стосовно співробітництва з питань консультацій, управління, зв’язку, розвідки, спостереження та рекогносцировки в рамках програми НАТО “Партнерство заради миру”. а відповідне рішення проголосували 267 нардепів з 226 мінімально необхідних.
Ратифікація дасть можливість для співробітництва між Україною та НАТО із зв’язку та інформації та визначить основні принципи співробітництва з питань консультацій, управління, зв’язку, розвідки, спостереження та рекогносцировки в рамках програми НАТО “Партнерство заради миру” та реалізації проекту Трастового фонду НАТО, виконавчим агентом яких є Агенція НАТО із зв’язку та інформації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас