НБУ розповів, як вплине дефолт Греції на діяльність "дочок" грецьких банків в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ розповів, як вплине дефолт Греції на діяльність "дочок" грецьких банків в Україні

Кредит&Депозит
1867
Дефолт Греції не зробить прямого впливу на діяльність “дочок” грецьких банків в Україні та українського банківського сектора в цілому, повідомили в прес-службі Національного банку України (НБУ) в середу.
“Банки з грецьким капіталом, представлені в Україні, володіють значним запасом ліквідності і не вимагають підтримки своєї ліквідності на щоденній основі. При цьому на сьогодні практично немає працюючих каналів, через які негативний розвиток ситуації в Греції може безпосередньо вплинути на стабільність українського банківського сектора. В Україні зараз діють жорсткі обмеження на рух іноземного боргового капіталу, і це також практично виключає загострення будь-яких проблем з ліквідністю українських “дочок” грецьких банків”, – сказав представник прес-служби.
Як повідомлялося, в Україні діє дві фінустанови з грецькими “корінням”: до початку травня 2015 Piraeus Bank SA володів 99,99% статутного капіталу Піреус Банк МКБ, EFG New Europe Holding BV – 99,9652% Універсал Банку.
Як повідомили в прес-службі Універсал Банку, події в Греції не вплинуть на діяльність фінустанови.
“Операційно і фінансово ми – автономний і незалежний банк в Україні, оскільки не залучаємо групове фондування, у нас стійкий власний капітал, значення нормативів ліквідності значно перевищують ліміти НБУ. Зокрема, показник миттєвої ліквідності перевищує норматив НБУ в шість разів: 121% при нормативі 20%. Тому ніяких прямих фінансових або операційних наслідків події в Греції для нас не мають. Ми були, є і будемо надійним європейським банком, який виконує всі свої зобов’язання перед клієнтами і працює в стандартному режимі”, – сказав представник прес-служби.
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2015 року з розміром загальних активів Універсал банк займав 28-е місце (7,159 млрд грн), Піреус Банк МКБ – 39-е місце (3,663 млрд грн) серед 133 діючих банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас