Франція запустила стартап-візи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція запустила стартап-візи

Особисті фінанси
895
Франція запускає програму French Tech Ticket, яка дає зарубіжним підприємцям шанс отримати робочу візу в цій країні.
Про це на конференції La French Touch Conference заявила Аксель Лемер, держсекретар з цифровим технологіям, повідомляє TechCrunch.
Раніше Лемер хотіла розширити програму і на талановитих розробників, але поки French Tech Ticket все-таки обмежили стартапами.
Крім отримання робочої візи програма передбачає ще й грант від $14 000 до $28 000 для кожного члена команди, безкоштовне офісний простір в Парижі, а також послуги англомовного консультанта з адміністративних питань.
На даний момент програма обмежена всього 500 місцями. Щоб претендувати на участь у програмі, команди повинні відповідати таким критеріям:
- Це повинен бути стартап на ранній стадії або команда з ідеєю стартапу;
- У команди повинні бути плани по розвитку свого бізнесу у Франції;
- В команді має бути до трьох осіб, при цьому не більше одного француза;
- Команда повинна володіти англійською мовою;
- Команда повинна бути готова переїхати в Париж в січні 2016 року.
Кожні шість місяців близько 50 осіб отримуватимуть візу в рамках цієї програми. Перший набір планується привезти в Париж вже на початку наступного року.
Незважаючи на райдужні перспективи, які обіцяє програма, не всі підприємці радіють такій можливості. На Hacker News йде жваве обговорення French Tech Ticket, в тому числі – з коментарями в стилі «почати свій бізнес у Франції – дуже погана ідея».
Нагадаємо, наприкінці минулого року про свою програму віз для молодих підприємців оголосила Голландія. Уряд країни пообіцяв видавати спеціальні візи засновникам стартапів, з країн, що не входять в ЄС.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас