Нацбанк: Вимоги валютних позичальників обійдуться країні в 100 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк: Вимоги валютних позичальників обійдуться країні в 100 мільярдів

Кредит&Депозит
4113
Банківська система України зазнає 100 млрд грн збитків у разі конвертації валютних кредитів у гривню за курсом 5,05 грн за долар, яка передбачена законопроектом №1558-1.
Про це йдеться в матеріалах регулятора, розданих журналістам перед засіданням Комітету Верховної Ради з питань фінполітики і банківську діяльність у вівторок.
«Якщо всі кредити, надані фізичним особам-резидентам в іноземній валюті, конвертувати в гривню за курсом 5,05 гривні за долар США, то банківська система зазнає збитків у сумі понад 100 млрд грн», – йдеться в інформації.
У Нацбанку вважають, що врегулювання питання валютних позичальників повинно проходити виключно на договірних засадах, і нагадують, що заборона втручання держави і НБУ в переговорний процес між позичальниками і банками щодо реструктуризації валютних кредитів закріплений Меморандумом про економічну і фінансову політику, який укладено в рамках співпраці з МВФ.
Як повідомлялося, законопроект 1558-1 пропонує зобов’язати банки конвертувати всі споживчі кредити в іноземній валюті за курсом на момент підписання договору (приблизно 5,05 грн за долар).
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас