Кабмін визначив відповідальних за видачу біометричних паспортів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін визначив відповідальних за видачу біометричних паспортів

Світ
677
Кабінет міністрів доручив Державній міграційній службі, Міністерству внутрішніх справ, адміністрації Держслужби спеціального зв’язку та захисту інформації (Держспецзв’язку), Раді міністрів Криму, Національному банку України (за згодою) та органам місцевого самоврядування (за згодою) забезпечити видачу громадянам біометричних паспортів.
Це закріплено розпорядженням Кабміну №636-р від 24 червня, текст якого оприлюднений у вівторок.
Даною нормою доповнений “План заходів із запровадження документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, в які імплантовано безконтактний носій, і створення національної системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства на 2014-2017 рр. “, затверджений урядовим розпорядженням №780-р від 20 серпня 2014 року.
Кабмін вказав терміни виконання доручення – з першої половини 2016-го по 2017 рік.
Як повідомлялося, Кабмін 25 березня 2015 затвердив зразок і технічний опис бланка паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм, а також зразок і технічний опис бланка паспорта громадянина України, який не містить безконтактний електронний носій.
Згідно з постановою, оформлення та видача паспортів нового зразка почнеться з 1 січня 2016 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас