Google спотворює результати пошуку, чим завдає шкоди споживачам (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google спотворює результати пошуку, чим завдає шкоди споживачам (дослідження)

Технології&Авто
1503
Google Inc. фільтрує відображаються результати пошуку таким чином, який порушує антимонопольне законодавство багатьох країн і завдає шкоди користувачам інтернету, йдеться в дослідженні американських вчених – Майкла Луки з Гарвардської школи бізнесу і Тіма Ву з юридичної школи Колумбійського університету.
Дослідження проведене за підтримки Yelp Inc. – Однієї з компаній, що звернулися до Єврокомісії (як головне антимонопольне відомство Євросоюзу) зі скаргою на пошуковик Google. Документ був представлений Єврокомісії.
На підставі даних статистичних випробувань і розлогого економічного та юридичного аналізу вчені роблять висновок, що Google просуває в результатах пошуку свої власні спеціалізовані сервіси на шкоду конкурентам, включаючи Yelp і TripAdvisor.
В даний час Google виводить результати не по релевантності, а віддаючи перевагу власним сервісам і партнерам в перших рядках. Автори дослідження стверджують, що, якби цього не було, користувачі з набагато більшою ймовірністю переходили б по посиланнях в порядку убування релевантності.
“Таким чином, використовуючи домінуюче становище на ринку пошуку для просування внутрішнього контенту, Google знижує соціальну користь, надаючи споживачам результати більш низької якості і гірші співпадіння”, – пишуть вони.
У квітні ЄС офіційно звинуватив Google у спотворенні результатів пошуку. Частка Google на ринку інтернет-пошуку в Європі становить близько 90%.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас