Греція погрожує заблокувати через суд знищення банківської системи країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція погрожує заблокувати через суд знищення банківської системи країни

Світ
3736
Влада Греції допускає можливість того, що їм доведеться подати до Європейського суду проти інститутів Євросоюзу.
Як заявив глава Мінфіну країни Яніс Варуфакіс, вони мають намір вимагати введення судової заборони, щоб заблокувати вихід Греції з єврозони і не дозволити Європейському центробанку знищити банківську систему країни.
«Грецький уряд буде використовувати всі свої законні права. Ми розглядаємо можливість подачі позову до Європейського суду. Договори ЄС не передбачають виходу із зони євро, і ми відмовляємося піти на такий крок », – зазначив міністр, додавши, що« членство Греції в ЄС не є предметом торгу ».
Грецькі чиновники серйозно розглядають можливість подати в суд на Європейський центральний банк, який відхилив прохання Греції про розширення екстреної програми фінансування на 6 мільярдів євро. Обсяг екстреної програми підтримки залишиться на колишньому рівні – 89 мільярдів євро.
Правляча партія СІРІЗА сприйняла цей крок як серйозне порушення статутної обов’язки ЄЦБ підтримувати фінансову стабільність. Варуфакіс заявив, що у Греції досить ліквідності, щоб протриматися до референдуму 5 липня. При цьому він визнав, що введений 28 червня контроль за рухом капіталу ускладнює роботу грецьких компаній.
Раніше міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor’s знизило довгостроковий рейтинг Греції на один щабель – з CCC до CCC- з негативним прогнозом.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас