Google забезпечить безкоштовним Wi-Fi-доступом в Інтернет жителів Нью-Йорка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google забезпечить безкоштовним Wi-Fi-доступом в Інтернет жителів Нью-Йорка

Технології&Авто
546
У поточному місяці Google оголосила про намір зайнятися поліпшенням умов життя в місті за допомогою впровадження новітніх технологій. Для цих цілей пошуковик створив незалежний стартап Sidewalk Labs, який очолив колишній виконавчий директор Bloomberg Ден Докторофф (Dan Doctoroff).
Першим кроком Sidewalk Labs стала участь в якості головного інвестора поряд з іншими у придбанні двох компаній – Control Group і Titan Outdoor, які забезпечать безкоштовний швидкісний доступ в Інтернет через Wi-Fi в Нью-Йорку. Їх об’єднали в нову компанію Intersection. Їй доручено зайнятися реалізацією оголошеної раніше програми під назвою LinkNYC, мета якої полягає в забезпеченні жителів Нью-Йорка безкоштовним Wi-Fi-доступом до Інтернету, використовуючи як концентраторів різні частини міської інфраструктури, такі як таксофони та автобусні зупинки. Ці Wi-Fi-пункти будуть забезпечувати безкоштовне швидкісне бездротове підключення до Інтернету в радіусі 150 футів (45,7 м).
Крім того, їх функції включають забезпечення безкоштовних дзвінків усередині країни, зарядку мобільних телефонів, надання інформації про міські сервіси на екранах і т.д.
Програма LinkNYC спершу передбачала використання таксофонів в якості точок доступу Wi-Fi з розміщенням рекламних оголошень. У місті планувалося розмістити близько 10 000 подібних точок. Реалізувати проект, який відродила Google, намічено до кінця цього року.
Якщо проект виявиться успішним, його досвід поширять на інші міста США.
За матеріалами:
Business Insider
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас