Активісти звернулися з петицією до Яценюка з приводу SMS-благодійності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Активісти звернулися з петицією до Яценюка з приводу SMS-благодійності

Казна та Політика
534
Благодійні організації звернулися до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням посприяти запуску технології SMS-благодійності і проконтролювати прийняття Радою необхідних законопроектів.
У самій петиції благодійників зазначається, що причина відсутності в Україні SMS-благодійництво – це величезні податки, які складають 45% вартості SMS-повідомлення і повинні бути сплачені за кожну перераховану на благодійність гривню.
“З метою сприяння запуску інноваційної технології, благодійники спільно з фахівцями правової сфери та податкового законодавства EY, а також за консультаційної участі представників мобільних операторів “Київстар”, “МТС-Україна” і life:), вивчили міжнародний досвід і розробили необхідні законодавчі зміни, які завдяки співпраці з народними депутатами з різних фракцій Верховної Ради України викладені у зареєстрованих законопроектах (реєстр. номери 2297-1 та 2440) та спрямовані на створення сприятливих умов для впровадження благодійного голосового та текстового повідомлень”, – йдеться в петиції.
При цьому підкреслюється, що внесені альтернативні законопроекти № 2297 та № 2298 несуть ряд труднощів. Зокрема, вони пропонують за відправку благодійного текстового повідомлення мобільним операторам стягувати плату в розмірі собівартості, яка не визначається однозначно. Це, як зазначають активісти, дискредитує ідею безкоштовної SMS-благодійності, звільненої від податків, оскільки абонент все одно повинен буде платити певну суму додатково до своєї жертви і, при цьому, не всі кошти абонента доходять до кінцевої мети.
Також даними законопроектами не регулюються правовідносини між оператором телекомунікацій та благодійною організацією.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас