Amazon створив інвестиційний фонд на $100 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon створив інвестиційний фонд на $100 млн

Технології&Авто
184
Найбільший інтернет-гігант Amazon створив фонд Alexa, основний напрямок інвестицій якого буде в стартапи розвитку штучного інтелекту і ті, що здатні додати розумним пристроям здатність говорити як люди.
Фонд володіє активами в розмірі $100 млн.
Здобувачем інвестицій може стати будь-який стартап, який розробляє голосові технології, що змінюють життя користувачів в кращу сторону.
Назва фонду збігається з технологічною платформою Alexa, що відповідає за штучний інтелект і мову в розумній колонці Echo.
Глава Amazon Джеф Безос вважає, що використання технологій докорінно зміниться за рахунок застосування людського голосу. Фонд Alexa вклав у сім проектів, серед яких додаток, що зв’язує розумні кухонні пристрої Orange Chef, контролюючий роботи двері гаража Garageio, що дає голосові підказки додаток для пробіжок MARA.
Крім відкриття фонду, Amazon оголосив про безкоштовний доступ до SDK (набір інструментів) для тих розробників, які мають намір інтегрувати систему розпізнавання мови або будь-які сервіси з платформи штучного інтелекту Alexa в свої пристрої.
Відкритість SDK для користувачів дозволить Amazon відкрити розробникам доступ до технологічної платформи Alexa, яка передбачає взаємодію з розумними пристроями без наявності дисплея або з його мінімальним розміром. Таким чином, застосування голосового управління в такій ситуації є ефективним.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас