Військові дії на сході країни не є виправданням для відсутності реформ, - Європейська бізнес асоціація — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Військові дії на сході країни не є виправданням для відсутності реформ, - Європейська бізнес асоціація

Казна та Політика
690
Виконавчий директор Європейської бізнес асоціації (ЄБА) Анна Дерев’янко на зустрічі з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком і членами Кабінету міністрів розкритикувала прем’єр-міністра за відсутність системних і глибинних реформ в Україні.
“Відчутного поліпшення ситуації не відбулося, реформи як такі не відбуваються, глибоких структурних реформ, як в Грузії і Центральній Європі, немає”, – сказала вона.
В якості проблемних питань А.Деревянко відзначила відсутність ефективної боротьби з корупцією та системних змін якості державного управління, що сприяють корупції мізерні зарплати держчиновників, застарілий регламент Кабінету міністрів і недостатні повноваження міністрів для вирішення проблем бізнесу, обтяжливу процедуру узгодження документів, наявність контрабанди та “сірого” імпорту та ін.
“Якщо ми хочемо жити в новій і багатій Україні, нам потрібні інвестори. А вони прийдуть, якщо не буде таких питань, які я назвала”, – підкреслила виконавчий директор ЄБА.
А.Деревянко відзначила наявність деяких позитивних змін, вказавши при цьому, що вони є точковими. Вона також додала, що військові дії на сході країни не є виправданням для відсутності реформ і не приймаються бізнесом як виправдання.
“Довіра до слів державних керівників, якщо говорити дипломатичною мовою, стає все менше”, – сказала вона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас