Смарт-телевізори стануть новими жертвами масованих кібератак, - Касперський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Смарт-телевізори стануть новими жертвами масованих кібератак, - Касперський

Технології&Авто
1252
Новий тип масованих кібератак буде спрямований проти побутових смарт-телевізорів, вважає засновник і гендиректор “Лабораторії Касперського” Євген Касперський.
Як заявив Є.Касперський журналістам у Петербурзі, слідом за нападами на комп’ютери і мобільні пристрої хакери будуть атакувати побутові прилади, серед яких на перше місце Є.Касперський поставив смарт-телевізори, підключені до інтернету.
“Це новий тип атак – на розумні телевізори. Жодної спланованої атаки (на телевізори – ред.) поки не було”, – сказав він.
При цьому Є.Касперський зазначив, що уразливими стають не тільки смарт-телевізори, але і будь-яка побутова техніка, підключена до інтернету. “Все, що виходить в інтернет, все, що буде підключено до мережі, рано чи пізно буде “хакнуто”, – підкреслив він.
Кажучи про розподіл вірусних загроз на різних комп’ютерних платформах, Є.Касперський нагадав, що, згідно з даними “Лабораторії” станом на січень 2015 року, у світі зафіксовано 237 млн унікальних шкідливих файлів для середовища Windows, 13 млн – для Android, 12 тис. – для MacOS, 283 – для iOS. “Для MacOS важче знайти розробників (шкідливого ПЗ – ред.), IOS – в цілому безпечніше”, – вважає Є.Касперський.
Він підкреслив, що загальна кількість шкідливих програм в світі стрімко збільшується. “У 2004 році в колекції “Лабораторії Касперського” було 500 тис. шкідливих файлів, включаючи “трояни”. У 2014 році – 260 млн. Щодня ми фіксуємо понад 325 тис. нових шкідливих файлів”, – сказав глава “Лабораторії Касперського”.
Говорячи про територіальний розподіл кіберзагроз, Є.Касперський відніс до найбезпечніших регіонів Скандинавію, до найбільш проблемних – країни Південно-Східної Азії. “Найбільш акуратні і недовірливі – скандинави, вони параноїки. (На карті кіберзагроз – ред.) у Фінляндії, Швеції, Данії – зелений колір. Південно-Східна Азія – червоний колір, там “хакають” все підряд, користувачі там безтолкові”, – зазначив експерт.
Відзначаючи нові типи кіберзагроз, Є.Касперський виділив шпигунство і саботаж – спроби викрасти інформацію або завдати шкоди об’єктам промислової та іншої інфраструктури. При цьому, з його точки зору, в цих явищах все активніше беруть участь спецслужби різних країн. “Найгірше, що вони (спецслужби – ред.) розробляють технології, які рано чи пізно потрапляють до кіберзлочинців”, – стверджує Є.Касперський.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас