Вкладникам «Фінансової ініціативи» пообіцяли виплати більше 200 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вкладникам «Фінансової ініціативи» пообіцяли виплати більше 200 тис. грн

Кредит&Депозит
3069
Пріоритетним завданням “Фінансової ініціативи” після визнання банку неплатоспроможним та введення в нього тимчасової адміністрації Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) є виконання всіх зобов’язань перед вкладниками-фізичними особами, у тому числі виплата близько 1 млрд грн за вкладами, які повністю не покриваються Фондом , заявив власник банку Олег Бахматюк.
Він уточнив, що загальна сума зобов’язань за вкладами фізосіб попередньо оцінюється в 4,7-4,8 млрд грн, тоді як, за даними НБУ, виплати ФГВФО по ним в межах гарантованої суми (до 200 тис. грн – ред.) складуть близько 3,7 млрд грн.
Бізнесмен не зміг спрогнозувати який механізм буде пропонуватися для забезпечення виплат всім вкладникам – перехідний банк або якийсь інший, але зазначив, що будуть проаналізовані всі можливі варіанти.
Бахматюк зазначив, що після введення тимчасової адміністрації в банк “Фінансова ініціатива”, а раніше в VAB Банк, де йому належав контрольний пакет акцій, він більше зосередиться на аграрному бізнесі.
Як повідомлялося, НБУ 23 червня відніс банк “Фінансова ініціатива” до категорії неплатоспроможних, а ФГВФО ввів в нього тимчасову адміністрацію з 24 червня терміном на три місяці.
“Незважаючи на всі зусилля по стабілізації, зокрема докапіталізацію банку власником …, зупинити відтік коштів, стабілізувати ліквідність і відновити платоспроможність в умовах поточної фінансової кризи так і не вдалося”, – вказав регулятор.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас