Створено смарт-годинник для збору медичних показників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено смарт-годинник для збору медичних показників

Технології&Авто
343
У лабораторії Google X створено експериментальний переносний пристрій, призначений для збору інформації про показники життєдіяльності організму і параметрах навколишнього середовища.
Новинка зовні виглядає як електронний наручний годинник. На тильній і фронтальній сторонах розташовані різні датчики; крім того, передбачений невеликий дисплей.
Відомо, що гаджет здатний реєструвати такі параметри, як пульс, зміна серцевого ритму з плином часу і температура тіла. Паралельно збираються відомості про рівень навколишнього шуму і освітленості. Інформація знімається не рідше одного разу на хвилину.
Експериментальний переносний пристрій в поточному вигляді не позиціонується як продукт для споживчого ринку. Замість цього, за задумом Google, новинку зможуть використовувати медичні установи та фармацевтичні компанії для збору даних про стан пацієнтів, а також під час клінічних досліджень нових лікарських препаратів. Крім того, гаджет може стати в нагоді при виявленні ранніх ознак тих чи інших захворювань.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас