Google запустив безкоштовну версію Play Music — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google запустив безкоштовну версію Play Music

Технології&Авто
1786
Google запускає безкоштовний стрімінговий музичний сервіс. Модель розповсюдження контенту в цій системі тепер нагадує Spotify. Apple вибрала інший підхід, і найближчим часом стане зрозуміло, хто переміг.
Google Play Music досі була платною і вимагала щомісячного абонентського внеску. Незважаючи на широкі можливості і багату бібліотеку, цей сервіс рідко потрапляв на передовиці профільних видань і в топ обговорення в соціальних мережах.
Тепер Google вирішила зробити свій сервіс прямою альтернативою недавно анонсованого Apple Music і явно розраховує заробити на цьому не тільки реальні гроші, але також очки репутації і популярності. Як стало відомо, в Google Play Music з’явиться абсолютно безкоштовний режим з аудіорекламою.
Google Play Music працює за принципом інтернет-радіо з інтегрованою функцією скачування окремих треків. Загалом в систему завантажені 30 млн пісень. Створено спеціальні програми як для пристроїв на Android, так і для iOS.
Очевидно, що після виходу Apple Music шансів закріпитися на «яблучних» пристроях у Google не так вже й багато при збереженні старої моделі монетизації з платною підпискою. Додаток від компанії Тіма Кука буде працювати точно так само, а безкоштовне прослуховування треків протягом 3 місяців має забезпечити додатковий стимул до зростання.
А ось нова умовно безкоштовна версія Google Play Music здатна позмагатися з сервісом Apple на чужому полі. Окремо варто відзначити той факт, що Google приділила багато уваги складанню плейлистів, які збиралися за допомогою фахівців придбаної раніше Songza. Вибір одного з таких плейлистів в інтернет-радіо повинен дозволити користувачеві слухати музику тих груп, які йому можуть сподобатися навіть якщо до цього він про їх існування і не здогадувався.
Google також зберегла можливість завантаження в систему користувальницької аудіотеки, яка може налічувати до 50 тис. треків. Їх можна зберігати в хмарі і програвати через Google Play. Цікаво, що такий функціонал ніяк не залежить від типу підписки.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас