Moody's присвоїло оцінку ризику двом найбільшим українським банкам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's присвоїло оцінку ризику двом найбільшим українським банкам

Кредит&Депозит
2669
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service присвоїло оцінку ризику контрагента (CR Assessments) “Caa3 (cr)” двом найбільшим українським банкам – приватному “ПриватБанку” та державному “Ощадбанку”.
Про це йдеться в повідомленні агентства.
Як говориться в повідомленні агентства, оцінку на щабель вище – “Caa2 (cr)” – отримав банк з іноземним капіталом Райффазен банк Аваль (Київ).
У той же час короткострокові CR Assessments у всіх трьох банку однакові – “Not-Prime (cr)”.
Як повідомлялося, на початку червня Moody’s оцінило ризики контрагентів ще семи українських банків: ОТП Банк, Дочірній банк Сбербанку Росії, Промінвестбанк і банк “Південний” – “Caa2 (cr)”, Укрексімбанк, ПУМБ і банк “Фінанси та Кредит” – “Caa3 (cr) “з однаковими короткостроковими CR Assessments” Not-Prime (cr) “.
Moody’s уточнює, що оцінка ризику контрагента відображає припущення агентства про те, як будуть розцінюватися зобов’язання контрагента у разі краху банку.
Вона застосовна до забезпечених зобов’язань банку, гарантіям належного виконання контрактів, деривативів, акредитивами, гарантіями та кредитами, що надаються для підтримки ліквідності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас