Два вихідця з України потрапили в список 50 найвпливовіших IT-підприємців Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Два вихідця з України потрапили в список 50 найвпливовіших IT-підприємців Європи

Технології&Авто
1541
Відразу два вихідця з України увірвалися в рейтинг Топ-50 IT-підприємців Європи, який оприлюднило авторитетне видання Financial Times.
Засновник WhatsApp Ян Кум розташувався на другій позиції рейтингу, а Макс Левчин, за плечима якого участь у таких проектах як PayPal, Yelp, Slide і Affirm, зайняв 11-у позицію. А очолив список швед Деніел Ек, співзасновник Spotify.
Найбільше номінантів потрапили в рейтинг від Великої Британії: 21 людина. На другому місці Швеція (6 номінантів), на третьому Франція (5 номінантів). Від Росії в рейтинг також потрапили два номінанти – співзасновник “Яндекс” Аркадій Волож посів четверте місце, а засновник однойменного антивіруса Євген Касперський – 16-е місце.
У рейтингу брали участь тільки європейці чи ті, хто проживає в Європі, які очолювали або заснували технологічний бізнес і досі активно працюють у сфері IT або підприємництва. Таким чином, з рейтингу викреслили співзасновників Skype, ARM і Autonomy, які відійшли від справ.
Це далеко не перший рейтинг, в якому фігурують Левчин і Кум. У різні роки кожен з них потрапляли в рейтинг «40 до 40» (40 успішних молодше 40 років) культового журналу Fortune.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас