В Одесі запроваджують платні парковки: забронювати та оплатити місце можна буде по телефону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Одесі запроваджують платні парковки: забронювати та оплатити місце можна буде по телефону

Особисті фінанси
826
Незабаром обслуговування та функціонування одеських парковок має вийти на якісно новий рівень. Паркувальних шахраїв, які незаконно стягують плату, обіцяють покарати, а в центрі міста – організувати платні стоянки, оплатити послуги яких можна буде через мобільні додатки.
Як пояснив нам радник одеського мера Сергій Дубенко, зараз у Південній Пальмірі працює всього кілька легальних платних парковок, решта – поза законом.
“Щоб обладнати законну стоянку, потрібно встановити один паркомат (вартістю 60-80 тисяч гривень) на 20 паркувальних місць. Не кожен підприємець може собі це дозволити”, – пояснив Дубенко.
І зазначив: недоробка українського законодавства у паркувальній сфері полягає ще й у тому, що порушників правил паркування або неплатників за подібні послуги не можна покарати ні евакуатором, ні блокуванням коліс, як це роблять у європейських країнах.
У КП “Одессатранспарксервіс” кажуть, що очікують рішучих дій у боротьбі з парковками-нелегалами від нового начальника обласної міліції Гіоргі Лорткіпанідзе, а поки планують обладнати в центрі міста (на вулицях Катерининській, Рішельєвській, Грецькій і Буніна, а також Соборній і Катерининській площах) платні стоянки з можливістю сучасних способів оплати.
“Платні парковки розвантажать транспортні потоки на центральних вулицях міста і поповнять бюджет. Розплатитися на них можна буде за допомогою мобільного телефону”, – пояснюють в “Одессатранспарксервісе”.
Відзначимо, що Одеса стане другим містом в Україні, де введуть послугу мобільного паркування. Водіям, які регулярно користуються стоянками, щоб зайняти місце, достатньо буде відправити відповідне смс-повідомлення оператору паркування, отримати у відповідь дозвіл і пред’явити його співробітникові паркінгу. Коли машина буде покидати стоянку, водій знову напише смс, і оператор зніме зі спеціально створеного електронного рахунку потрібну суму.
Також за паркування можна буде розплатитися спеціально відкритою єдиною електронною карткою. А якщо водій – рідкісний гість платних стоянок, то послуги він зможе оплатити готівкою через паркомат.
“Вчора ми відправили зміни до правил паркування в Одесі в міський департамент транспорту, їх розглянуть на найближчій сесії міськради (25 липня. – Авт.). Планується, що зміни набудуть чинності вже в липні”, – говорять на підприємстві. Крім того, комунальники планують створити інтерактивну карту офіційних майданчиків для платного паркування.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас