Airbus виготовить 900 супутників для забезпечення доступу в інтернет по всьому світу, - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Airbus виготовить 900 супутників для забезпечення доступу в інтернет по всьому світу, - джерело

Технології&Авто
873
На самому початку цього року в мережі з’явилася перша інформація щодо амбітного спільного проекту компаній OneWeb, Virgin Group і Qualcomm, що передбачає створення глобальної системи супутникового інтернету.
За повідомленням новинного агентства Reuters, всесвітньо відома компанія Airbus спроектує і виготовить для OneWeb 900 супутників, за допомогою яких планується забезпечити високоякісне інтернет-покриття по всьому світу.
Згідно з повідомленням джерела, поточні плани полягають у тому, щоб вивести 700 супутників вже в 2018 році, а з решти 200 примірників сформувати резерв для заміни поламаних моделей.
Для запуску частини супутників, як очікується, буде використовуватися система LauncherOne, що розробляється компанією Virgin Galactic. Участь своєї компанії в проекті OneWeb ексцентричний мільярдер сер Річард Бренсон підтвердив ще в січні, але частка Virgin Group досі не розкривається.
Нагадаємо, засновник SpaceX і Tesla Motors також планує забезпечити доступом в інтернет весь світ і використовувати для цього аналогічне технічний засіб – супутники. Раніше повідомлялося, що проект Маска передбачає створення угрупування з 4 тис супутників, а перші два експериментальних супутника Ku-діапазону можуть бути запущені вже в наступному році.
В даному випадку також вельми доречно згадати про ініціативи Google і Facebook, які переслідують аналогічну мету – забезпечити інтернет-покриття там, де його немає. І якщо Facebook робить ставку виключно на свої інтернет-дрони розміром з Boeing 737, то в активі Google знаходиться як мінімум два козирі: дрони на сонячних батареях Titan Aerospace і повітряні кулі Project Loon.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас