Визначено максимальну швидкість передачі даних в мережах 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Визначено максимальну швидкість передачі даних в мережах 5G

Технології&Авто
2288
Міжнародний союз електрозв’язку (МСЕ) розробив загальну дорожню карту для розвитку мобільних мереж п’ятого покоління (5G).
Повідомляється, що роботи проводитимуться в рамках програми IMT-2020. Це позначення вибрано як додавання до існуючого сімейства глобальних стандартів МСЕ для систем рухомого електрозв’язку IMT-2000 і IMT-Advanced, які служать основою для всіх мереж відповідно третього (3G) і четвертого (4G) поколінь.
Наступним етапом розвитку 5G-сервісів стане розробка детальних вимог до технічних показників для радіосистем з урахуванням потреб у широкому діапазоні майбутніх сценаріїв і випадків використання. Крім того, планується визначення критеріїв для оцінки кандидатних технологій радіоінтерфейсів, які увійдуть в сімейство IMT-2020.
Передбачається, що перші комерційні 5G-мережі запрацюють у 2020 році. Для них визначена максимальна швидкість передачі даних – 20 Гбіт/с. Такі системи призведуть до появи відеопослуг нового покоління, а також інноваційних додатків, що працюють в реальному часі.
Відзначається, що ємність 5G-мереж дозволить обслуговувати понад мільйон пристроїв «Інтернету речей» на площі в 1 км2 з середньою швидкістю понад 100 Мбіт/с.
Демонстрацію можливостей 5G-сервісів планується провести на майбутніх Зимових Олімпійських іграх, які пройдуть з 9 по 25 лютого 2018 року в місті Пхенчхан, Республіка Корея.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас