SK Hynix заплатить Rambus $432 млн за використання технологій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SK Hynix заплатить Rambus $432 млн за використання технологій

Технології&Авто
243
На початку 2000-х виробник мікросхем пам’яті Rambus оголосив патентну війну конкурентам, через суд вимагаючи від них виплат за використання запатентованих компанією технологій.
В останні роки вендори змогли домовитися з Rambus, підписавши ліцензійні угоди. Терміни деяких з них уже закінчуються, але Rambus не має наміру позбавляти себе такого джерела прибутку.
Як повідомляє The Wall Street Journal, ліцензійна угода між Rambus і SK Hynix продовжено до 2024 року. Остання буде продовжувати виплачувати Rambus по $12 млн кожні три місяці і в найближчі 36 кварталів перерахує конкуренту $432 млн.
Нагадаємо, первинний договір, що передбачає виплати роялті за використання технологій, між Rambus і SK Hynix був підписаний в 2013 році. Його термін – 5 років, а зазначена там сума відрахувань – $240 млн. З того моменту SK Hynix виплачує опоненту по $12 млн щоквартально.
За словами глави Rambus Рональда Блека (Ronald Black), продовжений угоду з SK Hynix вказує на те, що його компанія пропонує виробникам чіпів цінні технології і дотримується спільній роботі з клієнтами.
За останні кілька років Rambus уклала кілька ліцензійних контрактів з великими чіпмейкер. Серед них – NVIDIA, Fujitsu і Micron. Остання в 2013 році року погодилася виплатити Rambus близько $280 млн протягом 7 років.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас