Харківщина майбутнього: куди підуть мільйони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Харківщина майбутнього: куди підуть мільйони

Казна та Політика
688
Депутати Харківської облради зібралися на позачергову сесію, на якій вирішувалася доля мільйонів гривень і розвиток регіону в найближчі п’ять років.
Як розповів директор департаменту фінансів ХОДА Сергій Овсянников, держава виділила Харківській області 171,7 мільйона гривень субвенції на погашення різниці між собівартістю компослуг і тарифів на них.
Також регіон отримає субвенції з Чернігівської та Сумської областей за послуги, що надаються Харківським центром клінічної генетики та перинатальної діагностики, і субвенцію з Донецької області – за послуги центру служби крові з переробки плазми.
Втім, з обласної казни убуде п’ять мільйонів гривень, які підуть на купівлю шкільних автобусів, а ще на 1,2 мільйона закуплять путівки на відпочинок дітей-сиріт. На ремонти лікарень, шкіл та житлових будинків в районах направлять майже 15 мільйонів.
Вирішували депутати не тільки насущні проблеми, а й перейнялися проектами майбутнього: прийняли план реалізації Стратегії розвитку області до 2020 року. Розробляли її на основі понад 500 ідей, які запропонували активні мешканці та громадські організації.
Особливу увагу в стратегії приділили енергобезпеки та запуску альтернативних джерел енергії. Так, уже в 2015-2017 роках в Богодухові планують встановити вітряки, за рахунок яких буде працювати насосна станція, у Лозовій – побудувати завод з виробництва біогазу, а в Печенізькому районі – використовувати енергію води.
Харківщину майбутнього чекає використання сучасних технологій: електронними будуть управління в місцевих органах влади та реєстри пацієнтів у лікарнях.
До речі, до формування стратегії приєдналися і вузи. Університет міського господарства розробить системи опалення будівель інфрачервоними променями і сонячними конвекторами, а політех займеться формуванням інвестиційного іміджу регіону.
Крім того, в області планують створити центри для реабілітації учасників бойових дій на Донбасі, а в Чугуєві – відкрити “Місто майстрів”, де б різними видами творчості займалися люди похилого віку та з обмеженими можливостями.
А от проблеми “Металіста” вирішили розглянути на наступній сесії. Щоб зберегти об’єкти стадіону, який переживає не найкращі часи, можуть дозволити здавати трибуни в оренду.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас