Приватизаційний процес в Україні необхідно починати з продажу найбільших підприємств, - глава WSE — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватизаційний процес в Україні необхідно починати з продажу найбільших підприємств, - глава WSE

Казна та Політика
363
Приватизацію держоб’єктів в Україні необхідно починати з продажу найбільших підприємств, вважає глава ради директорів Варшавської фондової біржі (WSE) Павел Тамборскі (Pawel Tamborski), який є членом Наглядової ради реформ державних підприємств при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України.
“Ми приступили до роботи (Наглядова рада – ред.): Під головуванням губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі зібрано професійну команду, до складу якої входять представники Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), Світового банку (СБ), а також експерти з України, які мають міжнародний досвід. Рада за своєю структурою складається з декількох підрозділів і мене залучено безпосередньо в підрозділ, який відповідає за приватизацію. Говорячи про приватизаційний процес, ми радимо нашим колегам в Україні спочатку виходити на ринок з відносно великими транзакціями, які певною мірою відображають стан економіки країни. Це те, що сприяє залученню міжнародних інвесторів і розширить їх присутність в Україні, що в майбутньому може послужити фундаментом для розвитку внутрішнього фондового ринку”, – сказав він, виступаючи на саміті Warsaw Capital Market Summit 2015 у Варшаві.
За його словами, відповідні угоди щодо продажу можуть бути здійснені не тільки через ринок капіталу, але і за допомогою спеціальних процедур – через продаж стратегічному інвесторові або процедуру злиття і поглинання (M&A).
Як повідомлялося, МЕРТ 12 червня оголосив про створення Наглядової ради реформ державних підприємств.
Його головою призначено главу Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі. Членами наглядової ради, крім П.Тамборскі, стали керуючий директор ЄБРР в регіоні Франсуа Маліже (Francis Malige), засновник компанії Horizon Capital Марко Івашко, директор СБ у справах Білорусі, Молдови та України Чімяо Фан (Qimiao Fan), президент в регіоні Східної Європи, Близького Сходу та Африки Mondelēz International Тарас Лукачук.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас