В Україні створять міністерство IT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні створять міністерство IT

Технології&Авто
1626
В рамках реформ для IT-галузі в Україні влада пропонує створити міністерство, яке буде центральним органом виконавчої влади для цієї галузі.
Такий пункт містився в коаліційній угоді парламенту VIII скликання (п.6 ІХ розділу угоди).
Вчора народний депутат Олександр Данченко, глава парламентського комітету з IT, представив деталі про створення такого відомства в Плані реформ для галузі ІКТ.
В рамках реформи ІКТ передбачається створення галузевого центрального органу виконавчої влади у складі Кабміну. Зараз питаннями галузі ІКТ займаються відразу декілька органів – Держспецзв’язку, Держагентство з електронного урядування, Мінінфраструктури і т.д. Планується, що новостворене міністерство консолідує в собі ці функції.
До його повноважень передбачається віднести:
Робота над створенням міністерства буде йти так: спочатку буде створена робоча група, куди запрошують чиновників, експертів галузі, лідерів думок. Група розробить концепцію створення міністерства, обговорить положення про міністерство, яке потім передадуть на розгляд у Кабмін. І вже Кабмін буде подавати документ на розгляд президенту – орієнтовно у вересні цього року.
Нагадаємо, серед інших пунктів, що стосуються реформ в IT, які пропонувалося включити до коаліційної угоди: створити законодавчі гарантії для введення технологічної нейтральності, гармонізувати телеком-законодавство до законодавства ЄС, забезпечити умови для впровадження 3G і LTE.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас