Договір з ЄС про "відкрите небо" Україна підпише до кінця року - Пивоварський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Договір з ЄС про "відкрите небо" Україна підпише до кінця року - Пивоварський

Світ
321
Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський впевнений, що Україна підпише договір про «відкрите небо» з Європейським Союзом до кінця 2015 року.
Про це він заявив під час прес-конференції у Львові.
«Я впевнений, що в 2015 році ми підпишемо договір, і є певні політичні поступки», – сказав міністр.
За його словами, зараз тривають переговори з європейськими партнерами, і саме вони домовляються з Іспанією і Великобританією щодо вирішення проблеми Гібралтару, і вже напрацьовано компромісний варіант.
Зазначимо, в травні президент України Петро Порошенко своїм розпорядженням уповноважив Пивоварського підписати Угоду між Україною та Європейським Союзом і його державами-членами про Спільний авіаційний простір (“відкрите небо”).
Україна сподівається підписати угоду про «відкрите небо» з ЄС до кінця 2015 року. Однак, як підкреслювали у Міністерстві інфраструктури України, на даний момент питання підписання договору вирішується на вищому політичному рівні.
Формальним приводом, який не дозволяє Україні підписати договір, є визначення юрисдикції Гібралтару. Питання визначення цієї території мусується європейською та українською сторонами з червня 2014 року. При цьому в іншій частині угода була парафована ще в 2013 році.
Підписання договору про “відкрите небо”, як очікується, лібералізує український ринок авіаперевезень і дозволить європейським компаніям безперешкодно працювати в Україні, а українським – в Європі. Документ буде гарантувати доступ на український ринок європейських лоукост-компаній, а також право українських і європейських компаній здійснювати рейси між Україною та країнами ЄС без міждержавного узгодження маршрутів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас