МТС не буде продавати активи в Україні і не шукає партнерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МТС не буде продавати активи в Україні і не шукає партнерів

Технології&Авто
398
ВАТ «Мобільні Телесистеми» (МТС) не планує продавати активи своєї «дочки» «МТС Україна» і не шукає партнерів в цей бізнес, заявив президент МТС Андрій Дубовсков.
МТС з минулого року розглядала питання про залучення іноземного партнера в капітал української «дочки», в тому числі, щоб спільно розвивати мережі 3G. З урахуванням нестабільної економічної і політичної ситуації, низької еластичності ринку кейс з розвитку 3G в Україні може бути нерентабельним для реалізації однією компанією, говорив раніше джерело на телеком-ринку.
«МТС Україна» виграла ліцензію 3G в ході аукціону 23 лютого 2015. За лот компанія заплатила 2,72 млрд гривень (близько $ 100 млн).
Оператор раніше оцінював вартість розгортання 3G-мережі з урахуванням вже вкладених коштів в $ 1 млрд. За останні три роки компанія інвестувала більше $ 500 млн в розвиток мережі в Україні. Гендиректор українського оператор Іван Золочевський на початку року говорив, що для запуску 3G необхідно ще близько $ 600 млн.
Переможцям аукціону з 3G також належить витратитися на розчищення спектру. Вартість конверсії попередньо оцінювалася в 1,6 млрд гривень (близько $ 47 млн).
У лютому цього року МТС перевела свій український актив в опосередковане володіння. В даний час 100% «МТС Україна» належить нідерландській Preludium BV, якою володіє належить МТС люксембурзька Allegretto Holding. Директор компанії зі зв’язків з громадськістю Олена Кохановська говорила «Інтерфаксу», що структура власників була змінена «для розширення можливості залучення інвестицій в« МТС Україна ».
«МТС-Україна» займає 33% мобільного ринку країни. За підсумками I кварталу 2015 український оператор обслуговував 20250000 абонентів.
На «МТС Україна» припадає близько 8% консолідованої виручки МТС. Виручка «МТС Україна» у першому кварталі зросла на 9%, до 2,6 млрд грн, OIBDA не змінилася, склала 1,2 млрд грн.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас