Польська Pesa має намір виготовити 50 трамваїв для Києва за рахунок експортного фінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польська Pesa має намір виготовити 50 трамваїв для Києва за рахунок експортного фінансування

Технології&Авто
875
Польська компанія Pesa має намір залучити експортне фінансування на виробництво партії трамваїв для Києва.
Як повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації, про це йшлося в ході візиту глави КМДА Віталія Кличка на вказане підприємство.
Спочатку мова йде про отримання пільгового кредиту уряду Польщі на EUR10 млн для реалізації інфраструктурних проектів у Києві, додатково до EUR100 млн, які польський уряд пообіцяв надати у вигляді кредиту Україні на розвиток інфраструктури.
Як зазначили в Pesa, компанія вже провела переговори з Міністерством фінансів, Міністерством економіки та державним банком BGK щодо наступного кроку – отримання наступного додаткового фінансування на виробництво 50-ти трамваїв для Києва.
“Незабаром ми отримаємо польські трамваї для тестових випробувань на київських вулицях. Це – енергоефективний, технологічний транспорт, з Wi-Fi, он-лайн. Сподіваюся, найближчим часом ми узгодимо алгоритм наших дій – від технічної документації до оптимальної моделі фінансування”, – підкреслив В.Кличко.
Мер Києва також підписав з керівництвом Pesa меморандум про взаєморозуміння.
За даними КМДА, на сьогоднішній день рухомий склад київського парку трамваїв – близько 450 одиниць, половину необхідно оновлювати через їх зношеність і перевищення терміну експлуатації.
Pesa – польський концерн, який спеціалізується на продукції поїздів, вагонів, трамваїв та їх модернізації. Штаб-квартира і основне виробництво знаходяться в місті Бидгощ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас