Новий інструмент Google дозволить користувачеві контролювати збір його персональних даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий інструмент Google дозволить користувачеві контролювати збір його персональних даних

Технології&Авто
594
Про те, що інтернет-гіганти збирають інформацію про користувачів, відомо давно. І «Корпорація Добра» – не виняток.
Сьогодні Google – це індивідуальний цифровий простір для користувача, і якщо у ваш аккаунт проникне зловмисник, він отримає доступ не тільки до пошти, а й величезного масиву даних: ваші переміщення, історії покупок, а можливо, і до фінансів.
Що Google знає про нас? Це відомо тільки самій корпорації. Проте вчора компанія анонсувала новий інструмент «Мій аккаунт», який дає користувачам можливість контролювати збір інформації про себе та убезпечити свої дані в інтернеті.
«Ви зможете швидко знайти потрібні налаштування приватності і вибрати ті дані, які сервіси Google можуть використовувати, щоб надавати вам потрібну інформацію. Сервіс також допоможе зрозуміти, які налаштування та інструменти для захисту конфіденційності даних доступні вам, і зробити правильний вибір », – йдеться в повідомленні компанії. Зрозуміло, повної свободи вибору у користувача не буде – він не зможе обмежити збір даних, які потрібні Google для продажу реклами. Зате можна, наприклад, завантажити всі вже зібрані дані про вас єдиним архівом, щоб використовувати їх в іншому сервісі або ходити в мережу в режимі «інкогніто».
Що можна робити в «Моєму акаунті»:
- Перевірити настройки конфіденційності та безпеки. Прості процедури займуть декілька хвилин і допоможуть надійніше захистити свій aккаунт Google.
- Контролювати доступність ваших даних у пошуку, картах, YouTube та інших продуктах. Наприклад, включити або відключити історію додатків, веб-пошуку або місцезнаходжень.
- Скористатися настройками рекламних переваг, щоб контролювати показ реклами, заснованої на інтересах і попередніх пошуках користувача.
- Контролювати, які програми і сайти мають доступ до вашого аккаунту.
Навіть якщо у користувача немає облікового запису Google, на сайті myaccount.google.com йому доступні деякі налаштування.
Крім настройок, які змушують користувачів нервувати, в «Моєму акаунті» можна також робити саму звичайну кастомізацію – налаштовувати мову інтерфейсу, обсяг хмарного сховища або пов’язані програми. Що цікаво, тут також можна повністю видалити Google-акаунти разом з усіма накопиченими даними як окремо (в YouTube, Google+, Gmail), так і всі разом. Зручна опція, якщо ви «втомилися жити в страху».
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас