Bitcoin Foundation Ukraine приєдналася до Української Міжбанківської Асоціації Членів Платіжних Систем ЄМА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bitcoin Foundation Ukraine приєдналася до Української Міжбанківської Асоціації Членів Платіжних Систем ЄМА

Технології&Авто
410
8 червня 2015 року громадська організація Bitcoin Foundation Ukraine приєдналася до Української Міжбанківської Асоціації Членів Платіжних Систем ЄМА, ставши 82 членом Асоціації.
BFU сформована навколо інтересу до технології блокчейн та інших розподільчих протоколів, вбачає суспільну користь у їх використання, та прагне стати інформаційним центром для їх розповсюдження в Україні.
10 червня 2015 року, на розширеному засіданні Громадської Ради при НБУ у формі дискусійного клубу співзасновник BFU, засновник Bitcoin agency та першого Bitcoin посольства в Україні Михайло Чобанян запропонував регулятору та учасникам ринку базове бачення процесу ліцензування діяльності, що повязана з криптовалютами — проект української Bitlicense.
Для подальшого удосконалення та погодження проекту була створена робоча група, відповідні документи і напрацювання якої у відкритому доступі.
Існування біткоїн-ліцензії дозволить Україні створити біржі, де торгується пара біткоїн — гривня, побудувати платіжного провайдера, інтегрованого з біржею, що дозволить приймати платежі в біткоїн, залучити іноземні інвестиції. Виникнуть можливості додаткового бізнесу і для банків, і для юридичних осіб, які сьогодні не можуть використовувати біткоїн.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас