Енергокомпаніям Ахметова відмовили в отриманні кредиту на 1,6 мільярда гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енергокомпаніям Ахметова відмовили в отриманні кредиту на 1,6 мільярда гривень

Кредит&Депозит
647
Енергогенеруючі компанії «ДТЕК Західенерго» і «ДТЕК Дніпроенерго», що входять до холдингу ДТЕК Ріната Ахметова, не змогли залучити у державного «Ощадбанку» два кредити по 800 млн грн кожен.
Про це йдеться в повідомленнях компаній на сайті «Державні закупівлі».
«Договір не укладено через недосягнення згоди щодо істотних умов договору між замовником і переможцем торгів», – йдеться в повідомленні.
Відповідно до тендерної документації, раніше «Західенерго» і «Дніпроенерго» за результатами тендерних торгів акцептувати пропозицію «Ощадбанку». Зазначені компанії мали намір залучити кредитні кошти терміном на три роки для поповнення оборотних коштів.
Відзначимо, на початку квітня ДТЕК домовився з 88,59% держателями своїх облігацій на суму 200 млн дол. про реструктуризацію заборгованості.
«ДТЕК Західенерго» і «ДТЕК Дніпроенерго» 25 грудня 2014 уклали договір з «Ощадбанком» на залучення кредитів на загальну суму 640 млн грн на три роки.
Нагадаємо, ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова.
«ДТЕК Дніпроенерго» – один з провідних виробників електроенергії та тепла в Україні. У складі компанії знаходяться три ТЕС у Запорізькій і Дніпропетровській областях з встановленою потужністю 8185 МВт. Частка ДТЕК у статутному капіталі компанії складає 72,9%.
«ДТЕК Західенерго» має у своєму складі три ТЕС у Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях. Встановлена потужність електростанцій компанії – 4707 МВт. Частка ДТЕК спільно з афілійованими компаніями в статутному капіталі становить 70,91%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас