У Європі затримані кіберзлочинці, які викрали мільйони євро у компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європі затримані кіберзлочинці, які викрали мільйони євро у компаній

Кримінал
467
Поліція кількох європейських країн заарештувала 49 учасників групи кіберзлочинців, обвинувачених у крадіжці 6 мільйонів євро через спеціально розроблену шахрайську схему.
В ході операції, координованої Європолом та Євроюстом, влада Італії, Іспанії та Польщі конфіскувала 58 предметів, у тому числі ноутбуки, жорсткі диски, телефони, планшети, кредитні картки та готівку, SIM-карти, карти пам’яті, підроблені документи та документи банківських рахунків.
49 осіб були заарештовані за підозрою в участі в групі кіберзлочинців, які використовували соціальну інженерію і шкідливі програми для отримання доступу до комп’ютерних систем середніх і великих європейських компаній. Після цього, шахраї отримували доступ до корпоративних облікових записів електронної пошти, шукали платіжні вимоги і зв’язувалися з клієнтами компаній з проханням відправити платежі на банківські рахунки (контрольовані шахраями).
За дуже короткий період часу таким чином було викрадено близько 6 мільйонів євро, за даними Європолу. Кошти були виведені за межі ЄС через складну мережу для відмивання грошей.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас