НБУ скасував вимоги щодо консолідації фінзвітності для банків з інвестиційним рівнем рейтингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ скасував вимоги щодо консолідації фінзвітності для банків з інвестиційним рівнем рейтингу

Кредит&Депозит
139
Національний банк скасував вимоги щодо консолідації фінансової звітності для банків, фінустанов і публічних компаній з інвестиційним рівнем кредитного рейтингу.
Відповідне рішення закріплене постановою НБУ №368 від 4 червня 2015 року, який набирає чинності з 12 червня.
Даною постановою, зокрема, вносяться зміни до Положення про порядок надання даних про структуру власності банку та до Положення про порядок реєстрації та ліцензування банків, відкриття відокремлених підрозділів. Крім того, постановою №368 регулятор спростив оцінку достатності власних коштів одержувачів істотної участі в банку для іноземних банків з інвестиційним рівнем кредитного рейтингу.
“Одночасно з таким розрахунком повинен подаватися висновок наглядового органу країни місцезнаходження іноземного банку, що підтверджує суму наявного регулятивного капіталу і суму регулятивного капіталу іноземного банку, необхідну для виконання ним економічних нормативів після внеску в статутний капітал банку або придбання участі в банку. Зазначений висновок не подається, якщо іноземний банк має інвестиційний рівень кредитного рейтингу “, – йдеться в документі.
Крім того, у Положенні про порядок надання даних про структуру власності банку вдосконалена норма щодо прозорості такої структури.
Так, якщо раніше в разі встановлення незадовільного фінансового стану хоча б двох осіб, які входять до складу десяти найбільших остаточних ключових учасників в структурі власності банку і сукупно володіють не менш як 5% сукупного участі в банку, НБУ міг визнати структуру власності банку непрозорою, то згідно нової редакції документа таке рішення може бути прийняте регулятором і у випадку, якщо незадовільний фінансовий стан буде в однієї особи, що володіє не менше 10% сукупного участі в банку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас