Бензин в Україні може подорожчати до 30 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бензин в Україні може подорожчати до 30 гривень

Енергетика
8424
Автомобільне паливо в Україні може подорожчати, якщо Кабмін підніме акциз на нього і світові ціни на нафту піднімуться до 80-100 доларів за барель.
Про цейдеться у публікації “Дороги відремонтують дорогим бензином”.
“Важливо враховувати й той факт, що, незважаючи на падіння ціни нафти на світовому ринку, вартість бензину в Україні не знижується.
Причина – девальвація гривні та збільшення витрат на заправках. Що ж буде з цінами на бензин, якщо «чорне золото» подорожчає з 65 доларів за барель до 80-100 доларів, при цьому паливний акциз буде збільшено? Тоді, найімовірніше, паливо в Україні подорожчає до 30 гривень. І відразу ще одне питання – кому воно буде по кишені?”, – пише автор статті.
Як зазначається, нові чиновники повторюють дії своїх попередників з уряду Азарова, кажучи про необхідність чергового підвищення акцизів на паливо з метою знайти кошти на ремонт доріг. Проте як би не зростали ставки акцизу на продаж нафтопродуктів, це мало впливає на якість українських доріг, наголошує Швець.
Саме відсутність коштів, на думку нинішнього керівництва Міністерства інфраструктури, гальмує успішне реформування дорожньої галузі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас