Всюдисущий: Мінекономрозвитку доручило Саакашвілі наглядову раду реформи держпідприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всюдисущий: Мінекономрозвитку доручило Саакашвілі наглядову раду реформи держпідприємств

Казна та Політика
352
Голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі очолив створену Міністерством економічного розвитку і торгівлі наглядову раду реформи державних підприємств, до якої увійшли також відомі міжнародні фахівці з інвестицій та корпоративного управління.
Як повідомив М.Саакашвілі на прес-конференції в Києві в п’ятницю, членами наглядової ради стали голова Варшавської фондової біржі Павло Тамборскій (Pawel Tamborski), керуючий директор в регіоні Франсуа МАЛіЖ (Francis Malige), засновник компанії Horizon Capital Марко Івашко, директор СБ у справах Білорусі, Молдови та України Чімяо Фан (Qimiao Fan), президент в регіоні Східної Європи, Близького Сходу та Африки Mondelēz International Тарас Лукачук.
За словами М.Саакашвілі, українські промислові підприємства мають величезний потенціал, але практично який не приносить ніякої користі Україні. “Тільки в 2014 році вони дали 100 млрд грн збитків замість того, щоб вони приносили такий же дохід”, – сказав глава сформованого наглядової ради.
Він навів приклад компанії “Укрспирт”, в якій всі попередні керівники крали в рік від $125 до $180 млн, тому практично жоден керівник цієї держкомпанії при призначенні ніколи не цікавився, яка в нього буде зарплата.
М.Саакашвілі зазначив вдалий приклад реформи держсектора Грузії, в результаті якого залізниця цієї країни, очолюваної ним в той момент, в рік приносила більше прибутку, ніж всі державні підприємства України, число працівників яких перевищує населення Грузії.
Голова наглядової ради підкреслив, що держпідприємства також залишаються головним джерелом “чорного налу” для українських політиків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас