ЄІБ хоче допомогти з оновленням парку електротранспорту в містах України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄІБ хоче допомогти з оновленням парку електротранспорту в містах України

Казна та Політика
344
Європейський інвестиційний банк розглядає можливість надання 50% фінансування інвестиційних проектів з оновлення парку електротранспорту в містах України.
Про це йдеться в повідомленні Міністерства інфраструктури.
Такі попередні домовленості були досягнуті за підсумками семінару з питань залучення інвестицій у розвиток міського електричного транспорту України, організованого 10 червня Мінінфраструктури за сприяння ЄІБ.
У семінарі також взяли участь фахівці Світового Банку, ЄБРР, німецького банку KfW, профільні фахівці Мінінфраструктури та представники місцевих органів влади з 25 міст України.
За словами першого заступника міністра інфраструктури Володимира Шульмейстера, в 2015 році на придбання трамвайних вагонів вітчизняного виробництва з державного бюджету виділено 100 млн гривень, однак орієнтовний кредитний портфель, сформований за пропозиціями міст, становить близько 600 млн євро.
“Міністерство інфраструктури попередньо досягло угоди з Європейським інвестиційним банком щодо їх фінансування в розмірі до 50% від загальної вартості проекту”, – сказав заступник міністра.
Він також зазначив, що через відсутність коштів у місцевих бюджетах, оновлення рухомого складу в містах за роки незалежності України майже не здійснювалося, що призвело до різкого скорочення кількості електротранспорту з 12,3 тис. одиниць до 6,2 тис. одиниць, з яких 80% в критичному стані і підлягають заміні.
Шульмейстер уточнив, що при мінімальній потребі в оновленні близько 400 тролейбусів і 200 трамвайних вагонів на рік, у 2014 році було закуплено лише 62 одиниці (60 тролейбусів і 2 трамвайних вагона).
Як повідомляло агентство, Європейський інвестиційний банк 19 травня вирішив виділити кредит в сумі 400 млн євро на розвиток муніципальної інфраструктури України.
Кошти будуть спрямовані на розвиток міської інфраструктури в секторах енергетики, водопостачання та санітарії, а також на зниження шкідливих викидів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас