Мінінфраструктури має намір ліквідувати автостанційний збір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури має намір ліквідувати автостанційний збір

Особисті фінанси
887
Міністерство інфраструктури України має намір протягом другого кварталу 2015 року перевести автостанційний збір у формат фіксованого збору з пасажира, а в четвертому кварталі 2015 року повністю скасувати його на законодавчому рівні.
Така ініціатива міститься в “Дорожній карті по автотранспортній галузі на 2015-2016 роки”, текст якої оприлюднило міністерство.
Зазначений документ також передбачає прийняття низки нормативних актів, зокрема, у грудні – законопроекту, яким буде ліквідовано державне регулювання відносин між суб’єктами господарювання автостанцій та перевізником; в частині приміських перевезень – будуть скасовані конкурси на отримання права роботи на приміських маршрутах, врегульована діяльність нелегалів на них, розроблений регульований тариф.
Крім того, в жовтні 2015 року планується затвердити для перевізників єдину методичну рекомендацію розрахунку економічно-обґрунтованого тарифу на міські перевезення.
“Дорожня карта” також передбачає в період 2015-2016 років прийняття низки інших документів, серед яких: постанова уряду “Про затвердження порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування”, “Про затвердження правил надання послуг пасажирського автотранспорту”, законопроекти, що стосуються питань безготівкового розрахунку за проїзд у міському транспорті, вимог до автоматизованих систем такого розрахунку, впровадження електронного проїзного документа.
Крім цього, до грудня 2015 року планується розробити і прийняти концепції та програми держпідтримки для здійснення перевізниками своєчасного оновлення рухомого складу, в тому числі за рахунок програм впровадження банківських пільг, пільгового кредитування.
До вересня 2015 року планується вирішити питання щодо прискорення реалізації положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у частині створення зони вільної торгівлі, з метою встановлення нульової ставки ввізного збору на імпортні б/у автобуси великої місткості.
У грудні поточного року також планується прийняти закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо оподаткування суб’єктів господарювання в транспортній галузі та ввезення на митну територію України автобусів за нульовою ставкою”.
Відповідальним за виконання положень “дорожньої карти” є перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас