Антимонопольні органи США зацікавилися музичним сервісом Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антимонопольні органи США зацікавилися музичним сервісом Apple

Кримінал
305
Влада штатів Нью-Йорк і Коннектикут почала перевірку музичного потокового сервісу Apple, анонсованого в понеділок, на предмет можливого порушення антимонопольного законодавства при укладанні угод із звукозаписними студіями.
Слідство має намір встановити, чи мала місце змова студій або факт тиску на них з метою залучити їх у новий сервіс Apple, що не припускає безкоштовного доступу до музики.
“Конкуренція останнім часом привела до появи нових способів прослуховування музики, – заявив Метт Міттенхол, представник генерального прокурора штату Нью-Йорк Еріка Шнайдерман. – Для того, щоб зберегти за користувачами їх привілеї, необхідно забезпечити розвиток ринку без впливу змов та інших факторів, перешкоджають конкуренції “.
Найбільший конкурент Apple в сфері потокової музики, шведський сервіс Spotify, пропонує обмежений онлайн-доступ до музики безкоштовно, необмежений – за $ 9,99 на місяць. Платними послугами користуються приблизно чверть з 60 млн користувачів Spotify. Вартість передплати на AppleMusic аналогічна, проте безкоштовний контент сервіс не надає.
Лідер ринку звукозапису, що належить Vivendi студія Universal Music, заявила, що не вступала в змову з основними конкурентами (Sony Music і Warner Music) і з Apple, а також не має наміру обмежувати доступ до музики через безкоштовні сервіси або переглядати угоди з іншими сервісами.
“Ми поділяємо думку прокуратури, що активний і конкурентний ринок потокової музики вигідний споживачам, артистам, сервісів і компаніям”, – йдеться в заяві Universal. У ньому також наголошується, що компанія не очікує подальших перевірок з боку влади.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас