Яценюк обговорив з міністром фінансів США додаткові кредитні гарантії на $1 мільярд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк обговорив з міністром фінансів США додаткові кредитні гарантії на $1 мільярд

Казна та Політика
215
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у рамках робочого візиту до Сполучених Штатів Америки обговорив з міністром фінансів США Джейкобом Лью питання надання Україні додаткових кредитних гарантій на суму в 1 млрд дол. США.
«Сторони обговорили питання надання Україні додаткових кредитних гарантій у розмірі 1 млрд доларів США», – йдеться в повідомленні.
Також повідомляється, що у складі української делегації на зустрічі також була присутня міністр фінансів України Наталія Яресько.
Відзначимо, в січні Україна і США підписали декларацію про надання Києву кредитних гарантій уряду Сполучених Штатів в обсязі 2 млрд дол. Перший мільярд доларів Україна отримала в травні і випустила євробонди на цю суму. Ще один мільярд, як очікується, Україна отримає у другому півріччі. В той же час, в січні поточного року міністр фінансів США зазначав, що уряд США готовий виділити додатковий мільярд доларів – третій за рахунком – у поточному році у разі, якщо Україна продовжить реформи і вони будуть результативними.
США надають Україні подібну фінансову підтримку другий рік поспіль. У квітні 2014 Конгрес і Сенат США ухвалили рішення виділити Україні 1 млрд дол. фінансових гарантій. Рішення було оформлено окремим законом, який потім підписав президент США Барак Обама.
У травні 2014 Україна заявила про намір випустити п’ятирічні євробонди на суму 1 млрд дол. Під гарантії уряду США у відповідність з Угодою про гарантії запозичень між Україною та США.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас