S&P знизило рейтинги Deutsche Bank, Barclays Bank і RBS через зміну правил держпідтримки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило рейтинги Deutsche Bank, Barclays Bank і RBS через зміну правил держпідтримки

Кредит&Депозит
217
Служба кредитних рейтингів Standard & Poor’s у вівторок увечері знизила рейтинги цілої низки європейських банків, включаючи Deutsche Bank, Barclays Bank і Royal Bank of Scotland (RBS) у зв’язку з побоюваннями, що зміни правил надання держпідтримки фінансовим організаціям обмежать можливості порятунку банків у разі наступної кризи .
Як говориться в повідомленні S&P, кредитний рейтинг контрагента Barclays Bank знижений на один щабель, до “A-” (холдингова група Barclays Plc зберегла рейтинг “BBB”), Deutsche Bank – на два ступені, з “A” до “BBB +”, RBS і Commerzbank – з “A-” також до “BBB +”, Unicredit – з “A-” до “BBB”. Прогноз зміни рейтингів Barclays, Deutsche Bank і RBS тепер “стабільний”, Commerzbank і Unicredit – “негативний”.
Крім того, рейтинги Standard Chartered Bank, Lloyds Bank, HSBC Bank і Santander UK були підтверджені.
При цьому рейтинги Lloyds Banking Group і HBOS були підвищені з “BBB” до “BBB +”.
Дані рейтингові дії пояснюються вступом на повну силу Директиви ЄС про відновлення та санації банків (Bank Recovery and Resolution Directive, BRRD). В результаті, на думку S&P, імовірність надання даними банкам екстреної державної підтримки знизилася, при цьому залишається багато неясностей щодо того, як саме буде застосовуватися нове законодавство.
Раніше цього року S&P вже знижувало рейтинги цілої низки системоутворюючих банків Європи з тих самих причин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас