Авіакомпанії в 2015 році чекає рекордний прибуток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авіакомпанії в 2015 році чекає рекордний прибуток

Особисті фінанси
546
Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) поліпшила прогноз сукупної чистого прибутку світових авіакомпаній на 2015 рік на 17% – до рекордних $29,3 млрд з прогнозованих у грудні минулого року $25 млрд.
Очікуване підвищення показника в порівнянні з 2014 роком, коли сукупний чистий прибуток авіакомпаній склав $16,4 млрд, відображає поліпшення глобальних економічних перспектив, рекордні показники завантаженості рейсів авіаперевізників, низькі ціни на паливо, а також істотне зміцнення долара США, говориться в заяві IATA.
Сукупна виручка авіакомпаній цього року скоротиться на 0,7% – до $727 млрд, що стане наслідком зміцнення американської валюти, відзначають в IATA. Рентабельність сектора по чистому прибутку досягне 4%, прогнозує організація.
За оцінками IATA, поліпшення показників рентабельності в порівнянні з минулим роком буде відзначено авіакомпаніями усіх регіонів світу, проте темпи зростання цих показників будуть істотно розходитися між регіонами. На частку північноамериканських перевізників у цьому році доведеться більше половини сукупного чистого прибутку світових авіакомпаній – $15,7 млрд, прогнозує IATA.
Маржа EBIT авіакомпаній Північної Америки, як очікується, перевищить 12%, що буде більш ніж у два рази вище аналогічних показників перевізників Азіатсько-Тихоокеанського регіону і Європи. “Для авіакомпаній 2015 буде позитивним.
З моменту трагічних подій вересня 2001 світовий авіаційний сектор трансформувався, ставши істотно більш ефективним. Середній показник завантаженості рейсів авіаперевізників цього року, ймовірно, досягне рекордних 80,2% (79,8% в 2014 р). Маржа чистого прибутку, як очікується, складе 4%.
В середньому авіакомпанії будуть заробляти $8,27 з кожного перевезеного пасажира”, – відзначає генеральний директор IATA Тоні Тайлер. Середній прибуток у розрахунку на пасажира північноамериканських авіакомпаній складе $18,12, прогнозує IATA. Близькосхідні авіакомпанії, як очікується, займуть друге місце за показником середнього прибутку в розрахунку на пасажира цього року ($9,61), європейські – третє ($6,3).
IATA представляє 260 авіакомпаній по всьому світу, на частку яких припадає 83% світових авіаперевезень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас