HSBC скоротить до 25 тис. співробітників, піде з ряду ринків, включаючи Туреччину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

HSBC скоротить до 25 тис. співробітників, піде з ряду ринків, включаючи Туреччину

Кредит&Депозит
305
HSBC Holdings Plc оголосив про масштабну трансформацію міжнародних операцій, включаючи плани скорочення зважених за ризиком активів і відходу з ряду ринків, включаючи Туреччину, з метою підвищення рентабельності бізнесу.
У заяві банку для Гонконгської фондової біржі повідомляється про передбачуване зменшення витрат на $4,5-5 млрд за два роки.
Крім того, HSBC має намір відокремити роздрібні операції британського банку, відокремивши їх від інвестиційних, як того вимагають регулятори.
Перетворення призведуть до скорочення від 22 тис. до 25 тис. робочих місць, або до 10% персоналу HSBC. З 2011 року заходи економії, реалізовані фінансовою організацією, призвели до звільнення близько 40 тис. чоловік.
Зважені за ризиком активи HSBC зменшаться на $290 млрд, при цьому активи міжнародного банківського підрозділу і підрозділу ринкових операцій будуть скорочені до менш ніж третини від загальних активів групи.
HSBC продасть бізнес в Туреччини і Бразилії, але збереже присутність в Бразилії, щоб обслуговувати великих клієнтів.
При цьому банк має намір прискорити інвестування в Азії, виділивши в якості пріоритетних регіонів країни АСЕАН і дельту річки Перлової (Чжуцзян) в китайській провінції Гуандун.
У 2017 році банк має намір забезпечити рентабельність власного капіталу на рівні понад 10%.
Банк HSBC був заснований в 1865 році в Гонконгу та Шанхаї, довгий час базувався в Гонконзі, але в 1993 році перевів штаб-квартиру в Лондон після поглинання британського Midland Bank в 1992 році.
У квітні HSBC оголосив про те, що приступив до ретельного вивчення питання про місцезнаходження своєї штаб-квартири. Таким чином він дав зрозуміти, що може перенести її за межі Великобританії у зв’язку з посиленням регулювання. У вівторок HSBC повідомив, що розгляд питання про штаб-квартирі буде завершено до кінця поточного року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас